Wednesday, 31 December 2014

MAJLIS MAKAN MALAM SAHABAT2 ARBA NETWORK QLATEY..

Pada 20.12.2014 baru-baru ini, satu majlis makan malam Sahabat ARBA NETWORK QLATEY telah diadakan di Restoran Syam Kota Bharu. Tujuan adalah berkenal kenalan, beramah mesra dan berkongsi pengetahuan sesama ahli. Serta pencerahan dan bertukar- tukar pandangan. Majlis ini di atur urus oleh KR NORHAYATI ARIFFIN dan juga ahli2 yg terlibat. Semoga majlis ini dapat memberi manfaat kepada semua, diberkati dan dirahmati Allah.. Lain kali buat lagi deh. Wallahua'lam.

Sunday, 30 November 2014

SEMINAR HIDAYAH ARBA BERSAMA MASTER MUSLEE..

Warna warni sekitar seminar ini. Bertempat di Awana Genting 29 dan 30 Nov 2014.. Khas utk KR dan ahli yg berminat nak tambah ilmu.. jangan bimbang. Tak wajib pon. Tapi ilmu yg dapat amat bermanfaat.. insyaallah.. terima kasih ARBA CWC!!

Thursday, 20 November 2014

Kenapa ARBA NETWORK SAH dari segi UNDANG-UNDANG dan HALAL pada hukum SYARAK..

Perkongsian sebelum melelapkan mata barang sejenak.. duk belek2 www.e-muamalat.gov.my .. ini sedikit sebanyak filter yg dikongsi.. nak tapis segala mokniko syarikat yg berlegar diluar sana.. tunggu nak ngap sahaja tuuuu..

Cumanya nak kaitkan sedikit dgn ARBA NETWORK yg kami duk buat loni.. buat pon santai2 sahaja.. jika nak tahu baru kami cerito.. jika nak join kami tlg urus A - Z.. tiada tekanan langsung..


Pendekkan cerita.. ARBA adalah program syarikat CWC di mana ia merupakan group penggerak utk memudahkan ahli2 yg join melaksanakan plan pemasaran syarikat yg diluluskan kerajaan dgn lebih mudah, tiada komitmen tetapi dapat menjana pendapatan.. berlesen AJL 931903 dianugerahkan KPDNKK.. terdiri drp KHALIFA RINGGIT (KR)(tukang cari sale menggantikan tugas ahli yg join duk goyang kaki tu) dan ahli2 samada aktif buat sale atau pasif goyang kaki.. jadi kami terangkan satu persatu kenapa ARBA tidak tersangkut dgn filter2 tersebut..





Penjelasan drp ciri-ciri yang dinyatakan..

1. Promosi kita adalah beli produk yg berkualiti dan ahli dapat menjaga kesihatan serta hibah.. perlu diingat.. promosi tentang hibah juga perlu sbb trend masa kini mana ada org nak beli produk byk2.. pastu simpan bawah katil sbb x terjual.. bonus pon takdak.. so cerita hibah pasif adalah kena dgn kehendak masa kini dimana pelanggan x berapa nak dah join biz yg berkomitmen jual barang cari org.. x salah ikut trend.. tetapi wajib ikut hukum dan undang2 deh.

2.Pembayaran bonus adalah berdasarkan pembelian produk mengikut plan yg diluluskan.

3. Kontrak bertulis disediakan dan distamping lhdn. Sah.

4. Memang wajib beli la.. baru dapat hibah.. baru ada bunusss.. takkan nak bg kepada yg tak beli produk dgn kita.. pelik jgk filter ni.. hehe

5. Harga produk adalah mengikut plan yg diluluskan kpdnkk..

6. Boleh refund

7. Boleh join dan tarik diri bila2 masa.. duit pembelian dapat balik..

8. Keahlian tu satu jela atas seorang.. nak beli produk tu boleh je banyak mana pon.. mana ada terhad..

9. Pembayaran bonus aktif tidak tetap (autoplacement).. manakala hibah pasif adalah hasil drp bonus2 pada plan pemasaran yg diluluskan dimana perjanjian usahasama niaga yg kita sain tu membolehkan syarikat uruskan akaun dan produk kita.. bonus2 yg diperolehi akan digunakan utk membayar hibah kita.. kena jumpa utk pencerahan baru faham yg ni.. hanya cara susun plan je sebenarnya.. x perlu pening2.. hehe

10. Produk2 adalah berkualiti dan selamat.. Halal sudah semestinya.. kan ada lesen AJL dah tu.. plan dan produk semuanya telah di review oleh pihak berwajib.. dah lulus baru dapat lesen ni..

Majlis fatwa kata MLM yg diluluskan kerajaan tu harus.. sebab apa? Sebab semuanya dah disemak.. baru diberi lesen.. Alohla.. tokguru ambo kata ok.. ramai je ustaz2 loyer2 duktur2 engineer2 cikgu cikgi polis manager bank pegawai2 kerajaan dll join beli produk dgn kami.. BELI PRODUK.. bukan MELABUR.. benda x susah sebenarnya.. kalau betul2 faham.. tapi akan jadi susah bila buat2 faham.. bbijok ore panggil.. Kenapa perlu peningkan kepala.. Semata-mata BAB JUAL BELI.. tiada riba.. cuma kaedah pemasaran adalah MLM.. Tak terlibat langsung dalm BAB PELABURAN, PINJAMAN, HUTANG, SIMPANAN DLL.. Harap jelas bab pokok dia.. bab asas ARBA NETWORK ni.. Nanti saya akan usahakan perincian bab ranting2.. dalil-dalil.. (bab jual beli tunai ni x susah sebenarnya.. tp dah org kita ni nakkan benda2 ni..) insyaAllah.. Tp tak tahu bila la.. kata santai2.. wat apa kalut2.. hehe


Sahabat2 berminat nak jana passive income gak pm kami.. 100% tiada komitmen.. Wallahua'lam..

Call/sms/whatsapp/telegram
KR WAN ZUL 0199845805
KR RAZLIZA 0199565806

Saturday, 31 May 2014

Rahsia Perniagaan Abdul Rahman Bin Auf (ARBA)


Assalamualaikum.. Ramai yg bertanya.. kenapa guna nama sahabat Nabi SAW Abdul Rahman Bin Auf ( ARBA ) utk program/group kita.. apa kaitannya.. jawapannya sememangnya kita ambil konsep ARBA berniaga.. sedikit kami nak bercerita sejarah..

Setelah ARBA meninggalkan mekah dan berhijrah ke madinah (segala harta ditinggalkan), beliau bermula perniagaan dgn meminjam 2000 dinar utk modal membeli seekor unta.. kemudian unta tersebut beliau jual dgn harga yg sama.. 2000 dinar jgk.. mana datang untungnya??

Meh kami cerito mana datang untung.. disinilah rahsianya.. beliau beli unta + tali ikat unta 2000 dinar.. beliau jual unta sahaja 2000 dinar.. apabila org beli unta sudah semestinya bersama tali.. jadi tali yg beliau beli bersama unta td beliau baiki dan percantikkan.. kemudian dijual mengikut permintaan.. disitulah keuntungan yg dijana.. sudah tentu org akan membeli unta dgn beliau sbb harga murah.. itu baru seorang yg beli.. bayangkan satu madinah beli..

Apa kaitan dgn konsep ARBA yg kami buat skg ni? Contoh.. ahli beli produk 10k.. 10k pulang balik selepas setahun.. (modal 10k tetap dipulangkan sama mcm modal beli unta td).. untungnya adalah lot2 pasif serta produk2 pasif kita yg syarikat uruskan.. (mcm tali unta td la.. diuruskan dan dijual).. drp sinila kita duk dapat hibah bulanan rm600 tu.. dan yg pasti syarikat untung besar dan lebih drp mampu nak bayar hibah bulanan kat kita..

Banyak lg nak bercerita.. tp.. kito jumpa mata baru sedap kkecek.. pm kami utk maklumat lanjut berkenaan program ARBA.. MLM trend terbaru.. tiada lg dah cari org jual brg menten bln2 meeting seminar kelas dan segala bagai mak nenek.. halal dan berlesen (bukan lesen pendaftaran syarikat yg ssm tu je.. tok ye ambo blh g daftar kalu lesen tu).. 100% tanpa komitmen.. pm laju2 deh..

~ KR WAN ZUL 0199845805
    KR RAZLIZA 0199565806
www.khalifaringgit.blogspot.com
www.cwc.com.my

Friday, 2 May 2014

Malam legasi Jutawan ARBA. Bukti keikhlasan kami untuk membangunkan ekonomi ummah

Assalamualaikum w.b.t.

Coret2 Malam LJA yang diadakan di CIDB CONVENTION CENTER, KL pada 19 April 2014. Kehadiran amat memberangsangkan. Lebih kurang 1000 ahli yang datang.3 Khalifa Ringgit cemerlang berjaya membawa pulang Merc A250, Vellfire dan BMW. PERCUMA!!!! Hasil usaha keras. Memang amat berbaloi. Juga ada sahabat2 membawa pulang cabutan bertuah 3 myvi, 3 Alza, 10 pakej umrah, 10 pakej percutian dan hadiah2 lain. Tahniah kepada semua. Yang paling saya banggakan ialah majlis ini tiada jerit pekik nyanyian yang melalaikan. Yang ada hanyalah qasidah dan lagu hidayah ARBA yg penuh dgn mesej keagamaan. Sumbangan kepada anak2 yatim dan golongan yang memerlukan juga tidak dilupakan. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak CWC dan team ARBA serta semua yang terlibat. Program tahun depan pasti lebih gemilang. Jom bebaskan kewangan sahabat dengan menyertai kami di ARBA NETWORK.

HUBUNGI:
KR WAN ZUL 0199845805
KR RAZLIZA 0199565806

Muzakarah Khalifa Ringgit ARBA..

Assalamualaikum.. Lama tak update blog.. Dekat setahun dah. Almaklumlah. Agak sibuk dengan urusan tugasan di tempat kerja dan sudah tentu amanah syarikat untuk mengembangkan jaringan ARBA.. Nak berkongsi sedikit perkara yg ramai tak tahu n musykil. Ramai duk tanya kenapa join MLM ARBA duk saja dapat duit?? Bukanke buat MLM ni kena cari sale ke? Sudah tentu kena cari sale.. kalau tidak mana datang duit nak bayar bonus sahabat2. Cuma kelebihan sertai kami ialah syarikat dah lantik individu yang terpilih dan layak untuk membuat semua tu.. iaitu KHALIFA RINGGIT (KR). Sahabat2 hanya sertai dan menikmati sahaja bonus2 yang ditawarkan. Bonus itu pula sebenarnya daripada bonus akaun2 dan produk2 sahabat2 yang syarikat tolong uruskan mengikut perjanjian yang dipersetujui. Semuanya datang daripada plan pemasaran syarikat yang diluluskan KPDNKK lesen AJL 931903. Bukannya syarikat wat melabur duit sahabat2 g mana2 tempat. Itu salah.. Di ARBA  Kami dah tebas dah lalang2 dan semak samun yang menghalang perjalanan sahabat2. Sahabat2 hanya perlu lalu sahaja dengan senang hati dan santai2. Alhamdulillah. ...

Sebagai komitmen kami KR ARBA utk mengembangkan lagi perniagaan yang unik ini, satu muzakarah kali pertama telah diadakan pada 5 April 2014 utk membincangkan segala isu2 yg berkaitan. Insyaallah. ARBA akan terus maju dan diterima ramai. Sesuai dgn gaya dan aura perniagaan Abdul Rahman Bin Auf. Wallahu'alam.

Maklumat lanjut boleh hubungi kami:
KR WAN ZUL 0199845805
KR RAZLIZA 0199565806