Saturday, 31 May 2014

Rahsia Perniagaan Abdul Rahman Bin Auf (ARBA)


Assalamualaikum.. Ramai yg bertanya.. kenapa guna nama sahabat Nabi SAW Abdul Rahman Bin Auf ( ARBA ) utk program/group kita.. apa kaitannya.. jawapannya sememangnya kita ambil konsep ARBA berniaga.. sedikit kami nak bercerita sejarah..

Setelah ARBA meninggalkan mekah dan berhijrah ke madinah (segala harta ditinggalkan), beliau bermula perniagaan dgn meminjam 2000 dinar utk modal membeli seekor unta.. kemudian unta tersebut beliau jual dgn harga yg sama.. 2000 dinar jgk.. mana datang untungnya??

Meh kami cerito mana datang untung.. disinilah rahsianya.. beliau beli unta + tali ikat unta 2000 dinar.. beliau jual unta sahaja 2000 dinar.. apabila org beli unta sudah semestinya bersama tali.. jadi tali yg beliau beli bersama unta td beliau baiki dan percantikkan.. kemudian dijual mengikut permintaan.. disitulah keuntungan yg dijana.. sudah tentu org akan membeli unta dgn beliau sbb harga murah.. itu baru seorang yg beli.. bayangkan satu madinah beli..

Apa kaitan dgn konsep ARBA yg kami buat skg ni? Contoh.. ahli beli produk 10k.. 10k pulang balik selepas setahun.. (modal 10k tetap dipulangkan sama mcm modal beli unta td).. untungnya adalah lot2 pasif serta produk2 pasif kita yg syarikat uruskan.. (mcm tali unta td la.. diuruskan dan dijual).. drp sinila kita duk dapat hibah bulanan rm600 tu.. dan yg pasti syarikat untung besar dan lebih drp mampu nak bayar hibah bulanan kat kita..

Banyak lg nak bercerita.. tp.. kito jumpa mata baru sedap kkecek.. pm kami utk maklumat lanjut berkenaan program ARBA.. MLM trend terbaru.. tiada lg dah cari org jual brg menten bln2 meeting seminar kelas dan segala bagai mak nenek.. halal dan berlesen (bukan lesen pendaftaran syarikat yg ssm tu je.. tok ye ambo blh g daftar kalu lesen tu).. 100% tanpa komitmen.. pm laju2 deh..

~ KR WAN ZUL 0199845805
    KR RAZLIZA 0199565806
www.khalifaringgit.blogspot.com
www.cwc.com.my

Friday, 2 May 2014

Malam legasi Jutawan ARBA. Bukti keikhlasan kami untuk membangunkan ekonomi ummah

Assalamualaikum w.b.t.

Coret2 Malam LJA yang diadakan di CIDB CONVENTION CENTER, KL pada 19 April 2014. Kehadiran amat memberangsangkan. Lebih kurang 1000 ahli yang datang.3 Khalifa Ringgit cemerlang berjaya membawa pulang Merc A250, Vellfire dan BMW. PERCUMA!!!! Hasil usaha keras. Memang amat berbaloi. Juga ada sahabat2 membawa pulang cabutan bertuah 3 myvi, 3 Alza, 10 pakej umrah, 10 pakej percutian dan hadiah2 lain. Tahniah kepada semua. Yang paling saya banggakan ialah majlis ini tiada jerit pekik nyanyian yang melalaikan. Yang ada hanyalah qasidah dan lagu hidayah ARBA yg penuh dgn mesej keagamaan. Sumbangan kepada anak2 yatim dan golongan yang memerlukan juga tidak dilupakan. Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak CWC dan team ARBA serta semua yang terlibat. Program tahun depan pasti lebih gemilang. Jom bebaskan kewangan sahabat dengan menyertai kami di ARBA NETWORK.

HUBUNGI:
KR WAN ZUL 0199845805
KR RAZLIZA 0199565806

Muzakarah Khalifa Ringgit ARBA..

Assalamualaikum.. Lama tak update blog.. Dekat setahun dah. Almaklumlah. Agak sibuk dengan urusan tugasan di tempat kerja dan sudah tentu amanah syarikat untuk mengembangkan jaringan ARBA.. Nak berkongsi sedikit perkara yg ramai tak tahu n musykil. Ramai duk tanya kenapa join MLM ARBA duk saja dapat duit?? Bukanke buat MLM ni kena cari sale ke? Sudah tentu kena cari sale.. kalau tidak mana datang duit nak bayar bonus sahabat2. Cuma kelebihan sertai kami ialah syarikat dah lantik individu yang terpilih dan layak untuk membuat semua tu.. iaitu KHALIFA RINGGIT (KR). Sahabat2 hanya sertai dan menikmati sahaja bonus2 yang ditawarkan. Bonus itu pula sebenarnya daripada bonus akaun2 dan produk2 sahabat2 yang syarikat tolong uruskan mengikut perjanjian yang dipersetujui. Semuanya datang daripada plan pemasaran syarikat yang diluluskan KPDNKK lesen AJL 931903. Bukannya syarikat wat melabur duit sahabat2 g mana2 tempat. Itu salah.. Di ARBA  Kami dah tebas dah lalang2 dan semak samun yang menghalang perjalanan sahabat2. Sahabat2 hanya perlu lalu sahaja dengan senang hati dan santai2. Alhamdulillah. ...

Sebagai komitmen kami KR ARBA utk mengembangkan lagi perniagaan yang unik ini, satu muzakarah kali pertama telah diadakan pada 5 April 2014 utk membincangkan segala isu2 yg berkaitan. Insyaallah. ARBA akan terus maju dan diterima ramai. Sesuai dgn gaya dan aura perniagaan Abdul Rahman Bin Auf. Wallahu'alam.

Maklumat lanjut boleh hubungi kami:
KR WAN ZUL 0199845805
KR RAZLIZA 0199565806

Wednesday, 14 August 2013

ARBA TERIMA EMAS SEBAGAI MODAL???

Assalamualaikum Sahabat...

Dah puasa 6 ke? Yang belum bermula tu eloklah ceng gear 1. Fadhilat puasa syawal ni sahabat2 dah sedia maklum. Begitu jugak hukum2 yang berkaitan dgnnya. Kalau x clear bolehlah bertanya kepada yang tahu. 

Ada ramai jugak sahabat2 yang bgtahu tak ada duit nak join ARBA. Personal loan pun dah susah nak buat sekarang nih. Syarat drp Bank Negara amat ketat. Ramai yang tak lepas. Jadi ada cara lain tak nak join?? Jawapannya ADA.. Sahabat2 boleh menggunakan emas yg duk simpan kat peti besi tu. Syarikat akan terima mengikut harga tertinggi pasaran dan boleh ditebus semula dalam masa 6 bulan dengan nilai yang sama. Tiada sebarang kos tambahan.

Daripada emas tu tersimpan tanpa sebarang hasil, eloklah sangat simpan di ARBA. Dapat bonus mingguan, bulanan dan 3 bulan sekali. Silap hari bulan boleh beli emas lain buat tambahan koleksi kalau mahu dengan menggunakan bonus ARBA. Ambo hanya tunjuk jalan. Terpulang kat sahabat2 lah nak pilih. Selamat beramal belako....

Untuk maklumat lanjut sila hubungi kami
KR Wan Zul 0199845805
Razliza 0199565806
Insyaallah. . Kami akan bantu sedaya mungkin...


Sunday, 11 August 2013

PENCERAHAN PLAN ARBA


Assalamualaikum w.b.t.

Rupa-rupanya masih ramai sahabat2 yang tidak jelas dengan plan arba. Sebenarnya perlukan kepada pencerahan face 2 face kerana pasti kekeliruan berlaku berkenaan persoalan daripada mana datangnya duit untuk membayar balik modal anda beserta keuntungan. Sebenarnya yang anda dapat itu adalah kesemuanya keuntungan. Sebab modal anda kesemuanya anda join beli barang di syarikat. Jumlah barang adalah bergantung kepada pakej yg kita join 100% plan asal syarikat. Keuntungan daripada lot2 tersebut lah yang kita dapat setiap bulan serta pulangan nilai modal di mana lot2 tersebut diuruskan group ARBA dan dibahagikan kepada kita. Inilah yang dinamakan perjanjian usahasama niaga yang anda sain tu. Semua duit anda tak pergi mana2 pon. So disini tiada istilah penghubahan wang haram langsung. Syarikat pula sememangnya ada lesen AJL untuk menerima duit daripada orang awam. Buat apa duit tu? Buat beli barang dekat syarikat le. Kalau tak ambik duit macammana nak beli barang.

Secara ringkasnya, apa yang anda dapat bila join ARBA ialah:

Join 1k
bulanan wajib rm41.25
1 produk
1 kali potensi pendapatan mingguan (jika ada)

Join 3k
bulanan wajib rm123.75
3 produk
1 kali potensi pendapatan mingguan (jika ada)

Join 5k
bulanan wajib rm206.25
5 produk
1 kali potensi pendapatan mingguan (jika ada)

Join 10k
bulanan wajib rm600
10 produk
1 kali potensi pendapatan mingguan (jika ada)
1 kali bonus CTO setiap 3 bulan

Jika join besar. Darablah sendiri dengan nilai yg join 10k tu. Contoh, join 70k. Pendapatan bulanan wajib RM4200. Dapat 70 produk dan 7 kali potensi pendapatan mingguan. 7 kali potensi pendapatan CTO 3 BULAN SEKALI. untuk  figure yang lain tu boleh jenguk balik post pertama ambo.. TQVM

Thursday, 8 August 2013

BAGAIMANA BERSEDEKAH JARIAH DENGAN ARBA


Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Terlebih dahulu ambo sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin kepada sahabat2 dan sanak saudara yang mengenali kami. Semoga segala amalan yg kita kerjakan pada bulan ramadhan yang lalu dapat diteruskan pada bulan syawal ini dan seterusnya sampai kita MATI. Istiqomahlah. Insyaallah.

Salah satu amalan yang sering kita war war kan pada ramadhan yang lalu ialah sedekah jariah. Di ARBA, hal ini amat di titik beratkan. Ada yang berkata, kami duit dah banyak. Nak buat apa lagi join ARBA. Kami nak tumpukan kepada amalan akhirat dan sedekah. Dipendekkan cerita, mari sini ambo bagitau macammana nak bersedekah tanpa mengganggu langsung amalan seharian dengan ARBA.

Anda kata anda kaya. Alhamdulillah. Senang cerita anda sain perjanjian join 50k. Setiap bulan anda wajib dapat 3k. SEDEKAHkanlah kat mana2 yang anda mahu. Anda ada 5 kali potensi pendapatan mingguan (Setiap 10k satu akaun. 50k = 5 akaun) Jika ada SEDEKAH lagi. Bonus CTO pon darab 5 jugak. SEDEKAH lagi. Produk dapat 50 unit. Katakan 20 unit anda guna sendiri suami isteri untuk setahun. Baki 30 unit SEDEKAH kepada sesiapa yang memerlukan. Cukup setahun modal 50k anda dapat semula. Jika anda berminat untuk teruskan usahasama, sain lagi perjanjian utk setahun lagi. Proses di atas berterusan sampailah anda jemu bersedekah. (Jemu ke?)

Ada tak ambo bercerita suruh anda cari org jual barang maintain bulanan hadir kursus seminar kelas dan segala macam mak nenek? TIDAK ADA LANGSUNG. Jadi, dengan join ARBA adakah aktiviti zikir anda terganggu? Kelas mengaji anda terbengkalai ke? Tepuk dada tanya selera. Terpulang kepada anda untuk menilai. Itu baru 50k. Kalau 100k.. 200k.. bayangkan banyak mana sumbangan anda kepada umat. Disinilah tujuan sebenar ambo bersungguh-sungguh dengan ARBA. Sebelum ini dengan syarikat MLM lain tiada peluaang sebegini.

Jangan bertangguh lagi. Hubungi ambo untuk set appointment. Hanya 5 minit penerangan yang pasti tidak merugikan anda.

KR Wan Zul 0199845805
Razliza 0199565806

Wednesday, 7 August 2013

INFORMASI PRODUK, PENGETAHUAN DAN PENGGUNAAN

Assalamualaikum. 

Nampaknya sedikit kelapangan masa telah dikurniakan oleh Allah SWT untuk bercerita tentang kehebatan produk2 berkualiti antarabangsa kami. Terdapat 6 killer product yang akan menjadi milik anda jika join ARBA.








Pemakanan adalah asas kepada kesihatan dan proses tumbesaran. Nutrien yang diambil daripada makanan akan diproses oleh sistem badan untuk pelbagai tujuan seperti penjanaan tenaga, tumbesaran sel, dan juga imunisasi untuk melawan serangan bakteria, virus dan pelbagai penyakit.

Walaubagaimanapun, gaya hidup masa kini banyak mendedahkan para pengguna kepada amalan pemakanan yang kurang baik seperti pengambilan lemak, minyak, gula yang berlebihan dan juga pemakanan yang tidak seimbang. Justeru itu, pelbagai penyakit kronik seperti kencing manis, obesiti, sakit jantung, buah pinggang, stroke dan pelbagai lagi telah menjadi begitu sinonim dengan masyarakat masa kini.

Jadi, bagaimanakah mengatasi permasalahan ini?

Dengan pengetahuan yang cukup dan juga amalan pemakanan yang seimbang merupakan langkah asas yang perlu kerana kesan kepada kesihatan badan adalah hasil daripada apa yang kita makan.

Dengan ARBA, kami menjurus kepada sumber alam semulajadi di mana keperluan nutrien yang penting diseimbangkan dalam satu pakej.



Untuk panduan pemakanan untuk segala jenis penyakit yang sahabat2 hidapi, bolehlah menghubungi ambo. Insyaallah ambo akan bantu.

Maklumat lanjut dan testimoni blh jenguk di website syarikat www.cwc.com.my . Tunggu larat ke tak nak baca jela.

Jangan malu-malu. ARBA TELUS, SAH DAN HALAL. Boleh baca balik post yg lepas. Join ARBA, sahabat2 dapat bonus mingguan, bulanan, CTO 3 bln sekali, produk2 kesihatan kecantikan PERCUMA dan yang paling penting sahabat2 TIDAK PERLU BUAT APA2 PON. Tiada cari orang jual barang maintain bulanan meeting seminar kelas dsb. Terpulang kepada sahabat2 untuk memilih.

Hubungi:

KHALIFA RINGGIT WAN ZUL 0199845805
RAZLIZA 0199565806